True talent, träningsheaven och brustet hjärta.... ungefär så...

Har inte varit på humör den sista veckan. Inte haft lust till ngt och allting har känts tungt o jobbigt. Va i Köpenhamn i Lördags med Danny och Chris, vilket slutade i katastrof. Chris blev sur över ngt fjantigt o jag blev ledsen o gick runt Tivoli med tårarna sprutandes hela kvällen. Ingen kul kväll. Känns som man vandrat den stigen ett par gånger förut. Besvikelsen som bubblar inom mig är enorm. Kanske hade jag för stora förväntningar om hur dagen skulle bli. Jag jagar bra minnen, kanske för mycket. Danny va nöjd iaf. Han åkte allt där va, modig som få =) Min son är den roligaste jag vet att ha med sig på nöjesparker. Han åker allt! Är med på allt! Redan som 6åring va han så lång att han fick åka Balder på Lisseberg o det vågade han utan problem =)

Lite sorgsen i hjärtat måste jag erkänna att jag är, utan att gå in på detaljer, så jag tyckte jag va värd lite terapishopping idag=) Drog till Väla i förmiddags och drog VISA-kortet både på H&M och på INTERSPORT. 2 par jeans, ett par svarta träningsbrallor och en långarmad vit träningströja blev det på H&M och ett par nya Reebook skor på INTERSPORT. Ifall inte någon redan fattat det kan jag ullysa om att jag ÄLSKAR Rebbok skor! Dom har inte bara skitsnygg design utan är oxå helt fantastiska att ha på fötterna. De är som gjorda till mina 37or =)
De vita här nedan på bilden va de som jag köpte idag, de röda vid sidan om har jag redan, fast de är duktigt utslitna nu. Tyvärr finns de inte längre att få tag i i just den röda färgen här i HBG. Finner ni några på andra ställen i landet så hör av er! Jag vill ha ett par nya röda =) Bästa skorna som finns!



Har nyss kommit hem från träningen. Core med Madde började jag med för att sedan gå upp på gymmet och köra ett halvt Cirkelgym med Jenny. Ställde mig på Crosstrainern i ca 40minuter oxå. Skönt! Slöt mina ögon och försvann in i mig själv. Alla tankar försvann och det var bara jag och min kropp som existerade. Så skön känsla.  Man vill inte "vakna" upp och börja tänka igen. Det va länge sedan jag kom in i en sådan "träningstrans". ooo som jag saknat det, att få koppla ifrån tankarna. Man känner en styrka som är obeskrivlig. Jag älskar att träna! Att få utmana mig själv. Tankarna blir klara, livet blir lättare....


True talent. Ni vet det där nya TVprogrammet på 3an. Min kusin Lucia va med där ikväll och gick vidare. Hon är jätte duktig. Det roligaste med hela inslaget som visades i tvn tyckte jag va att min farmor, alltså Lucias mormor hördes i telefonen. Hon är så stolt över Lucia så det finns inte. Hon sa till mig sist vi pratade att det är för denna flicka hon lever. Hon vill verkligen se henne lyckas, vilket jag oxå tror hon kommer att få göra så småningom=) Här e en länk, titta själv =) http://www.tv3play.se/play/252443/?autostart=true


Imorron e det jobb som gäller. Natti natti =)



23/8

Händelsernas plats idag var helt klart Friskis kl 9 då jag körde igång terminens första CG (för mig alltså)! Känns bra att ha tagit en paus från det stället och som instruktör överhuvudtaget. Men nu,,, nu allihop var jag taggad till tuden att få komma igång igen=) Jag älskar att träna och isynnerhet att få leda pass =)   Det är enda gången jag kan känna mig riktigt, riktigt lycklig! Svettig, utpumpad och starkare i kropp&själ =)
Friskis i HBG har öppet hus hela veckan och alla pass är gratis! Ta chansen att prova på ngt pass! =)

Efter passet gick jag raka vägen hem till sängen igen och sov bort hela dagen. Skönt kan ni tro! Det är så jag lever mitt liv. Jag är aktiv kanske max 2-3 timmar/dag, resten rör jag mig nästan inte alls. Huden pallar inte det. Häromdagen på Friskis kom det en instruktörskollega fram och ifrågasatte varför jag parkerar på handikapplatsen utanför Friskis. Hon menade nog absolut inte ngt illa, men det lät illa i mina öron. Eller så är jag lättretlig när det gäller just detta ämne. Att bli ifrågasatt av ngn man "känner" men man vet inte vet om min sjukdom är dock nimmare än när helt okända människor hoppar på en på stan. Oftast är det äldre gubbar som inte alls har vaknat på den trevliga sidan som har en jäkla massa åsikter om mig och hur respektlös jag är mot alla de sjuka människorna som bättre hade behövt parkeringsplatsen. Några har skrikit högt "vad fick du pröjsa för det där??", En gubbe på Willys skrek genom hela affären att jag var sjuk i huvudet, därför va jag tvungen att stå på handikapsplats. Kul att stå där som ett fån när alla människor stirrar ut en. Vad svarar man? Att bilen också är betald med skattepengar??! ;) 
Jag går aldrig runt och skyltar med mig själv och min knepiga hud, därför vet inte många i min omgivning om vad jag har. Många undrar nog, men e man så jävla feg att man inte frågar så får man fortsätta gå o undra. Vad jag menar med detta är att jag vill att människor frågar vad jag gjort på mina händer eller dyl. inte att det ifrågasätter var jag parkerar min bil!!! 
Fan, låt mig va!! Sköt ert eget! Skaffa eget liv! Ni anar inte hur många gånger jag blir ifrågasatt när jag parkerar min bil. Är supertrött på människor som alltid måste ifrågasätta sådana dumma saker. Varför? Varför MÅSTE människor ta reda på om andra fuskar eller inte? Civilpoliser, utan befogenheter! URK för er människor! Ni anar inte hur mycket ni förstör. Att bli ifrågasatt hela jävla tiden är ngt jag aldrig vänjer mig vid. Önskar att alla dessa "Civilpoloser" kunde gå en dag med mina fötter och min hud. Har man handikapskort så har man ju faktiskt fått sitt "fall" prövat och man har läkarintyg på sitt eventuella "fel". 

Nog sagt om detta! Nu har jag gnällt färdigt =)


Spegel, spegel på väggen där........

Fy för att gå upp så här tidigt! Särskilt när det är oväder utanför. Vinden viner i förnsterna o regnet smattrar högljudt i förnsterbläcken. Vill bara knalla tbx till kudden o dra det varma täcket över huvudet och somna om för att åter vakna upp när solen behagar titta fram igen.
Väntar just nu på att klockan ska bli 6.00 så jag kan sticka till jobb och hämta bilen. Kroppen var otroligt nog i riktigt fint skick (om man jämför med de senaste veckorna) så jag behöver inte linda om mig så mycket idag, vilket betyder att jag får en stund över till att ta det lugnt, dricka en kopp the och skriva just detta nu =) Så här ska det alltid vara, tycker jag!

Förr, och med förr menar jag för typ 4 år sedan då hela jag förändrades till det sämre, då gjorde jag ingenting åt mig själv nästan. Hade mer problem med händer och fötter på den tiden och givetvis mina vader, men i övrigt var min hud hur fin som helst. Klådan jag ligger inne med nu fanns inte i samma utsträckning och det gjorde att jag aldrig kliade sönder mig. På den tiden rökte jag oxå men slutade när jag fyllde 30, vilket jag tror är en av de största orsakerna till att jag blivit så dålig nu. Att sluta röka var kanske det dummaste jag kunde göra hudmässigt, dock mycket hälsosammare för övrigt. 20 kilo mindre Mia var det. Att gå upp så mycket i vikt gjorde att kläderna skavde sönder stora delar av bålen, höfterna och bröstpartiet. Sköldkörteln hade tydligen lagt av så det va inte märkligt att vikten bara ökade trots all träning. Men nu! Nu käkas det Levaxin som satan och kilona rasar =) Gamla Mia är på tillbakaväg! Hoppas jag =)

Sånt här är vad som snurrar i mitt huvud ofta. Jag saknar mig själv. Kan inte riktigt förlika mig med denna utsidan jag har nu. Nästan som en brännskadad människa. Min pappa blev brännskadad när han var 24 år. 90% av kroppen består av ett enda stort brännskadeärr på honom. Jag kan förstå honom på ngt sätt, fast givetvis är mina små skitsår och fläsk inte ens i närheten av ngt han gått igenom, men ändå,,,,,, Att ha en bild i huvudet och när spegeln kommer i närheten får man en käftsmäll, för inte fan är det samma bild av personen i spegelbilden som man har i huvudet.
Jag var nöjd med mig själv förr. Så nöjd man kunde vara. Brydde mig inte så mycket om mina "småfel". Dom fanns och dom gjorde mig till Mia, men idag är dessa "småfel" större än vad jag kan hantera.... Vanesak kanske??
Hur som helst.... jag saknar min spegelbild....






 Ni får kalla mig utseendefixerad om ni vill.... Jag kallar det "lite på sne med sig själv...." =)

Går o går o går på jorden... när fan får man sätta sig ner?

Min lilla prins är numera en lusunge!
Hans hår har invaderats av äckliga små kryp. Piii fyyy så räligt! Jag fixar inte sånt så jag fick skicka upp honom till Marianne så hon fick rota i huvudet på honom. Igår kom mossan med medel och gick igenom mitt hår oxå... vi hittade inget som tur e. Min hårbotten hann hon dra isönder dock med den dära pyttekammen. Här snackar vi smärta i kallufsen! För säkerhetsskull tog vi i lusmedel i mitt hår oxå.  Usch, det kryper i hela kroppen bara man tänker på det........... Lusungen är förvisad till sitt rum och får inte komma ut därifrån förän jag har hunnit tvätta igenom hela huset och alla kryp är borta med 100%.

Va o tränade igår på Friskis. Andreas diplomerades till medeljympaledare =) Han klarade det gallant! Riktigt ös på passet! Det busvisslades, händerna klappades och massa tjohej hördes vid upptempolåtarna. Det är detta jag bara älskar med Friskis! Sicken gemenskap! Att Jenny va med var ett STORT +. Länge sedan vi gjorde ngt tillsammans nu. Så blir det när man har fullt upp i sina liv. Men snart tycker jag det är dags att vi tar en heldag till träning och god mat, eller hur?? 

Den fina gemenskapen brast dock efteråt när de vanliga hjulspåren visades,,,, Man kan bara skaka på huvudet och hoppas på att fler vaknar upp o inser att man inte kan göra hur som helst, vad som helst, när som helst!


Håller just nu på med tvätten och städningen sammtidigt som jag lyssnar ut ny nedvarvningsmusik till Cirkelgymmet. Jag älskar Lundell, det vet alla, men fan va svår hans musik e! Han har inte en enda låt med rätt takt som jag kan använda. Att han bara ska vara med på mina pass har liksom blivit lite av mitt signum.
Ser just nu ut att det lutar åt " Å går en stund på jorden" (kolla klippet nedan). Inte den bästa låt han gjort, men dock den enda som ligger i någolunda OK takt till en nedvarvning. "Hela huset skakar" ligger som låt nr 2 i varv 2. Den däremot gör sig ypperligt (tycker jag) där det ligger inbäddad med all populärmusik.... Sista låten, får bli Eldkvarns "7de våningen". Karla sjunger fantastiskt! Låten är ca 7 minuter lång så det blir perfekt tidsmässigt =)



Kolla in detta klippet! Tänk om man kunde få ha honom spelandes live hela tiden hos sig! Fantastist! Jäkla skillnad att lyssna på skiva och se honom live.... Får gåshud bara jag tänker på alla de spelningarna man gått på genom åren. Jag tackar youtube för man kan återuppleva lite av den känslan genom alla inlägg där finns från olika spelningar. Denna från 1982 va jag givetvis inte på, tyvärr. Jag har konstaterat många gånger att jag föddes på helt fel årtionde!










Uppdatering av min hud...... Behövs det? det blir ju fan inte bättre oavsett vad jag gör! Vänster arm börjar läka ihop lite men benen,,,, fuck va dom ser ut... Har sagt det förut,,, en solresa hade inte varit helt fel! Skulle oxå kunna tänka mig att åka på en träningsresa... Låter märkligt eller? Träning är det roligaste jag vet så varför skulle inte det kunna vara bra för min kropp? Att göra det man älskar är ju helande för själen, sägs det. Kanske hade jag inte kliat sönder mig, kanske hade fötter o händer blivit helt förstörda men vadå?! Den lilla ytan är lätt att reparera, det är övriga kroppen som är ett rent helvete och jag måste laga skitet inom snar framtid innan jag blir tokig på riktigt!! En vecka med Anna Anka... Hade varit en utmaning för mitt tålamod men fan va bra träning jag hade fått =)
Jo, det är nästan en dröm som börjat gro hos mig =)


Vi två....

Det lilla jag har, har det som är kvar...
Har ingen större längtan tillbaks till flydda dar.
Det finns gröna fält, det finns skugga under ett träd.
Men jag behöver nån att dela det med...

Det fins ett jobb att göra, finns en måne en sol.
Finns en säng att vila i, det finns ett bord, en stol.
Det har vart en tuff match men jag står på benen än,
men jag behöver nån att skratta med.
Jag behöver en vän!

Vi har haft våra krig, vi har haft våra spel,
vi har gjort det bra, vi har gjort våra fel.
Det är så enkelt, så enkelt men ändå så svårt...
För att klara av det här måste man vara två!

Alla väntar på att deras skepp ska komma in.
Att dom ska föras i hamn av nån gudomlig vind.
Men du och jag har väl lärt nu vad som gäller här..
Man för ta ett steg framåt och se om det bär...

Jag gav allt jag hade, nu är det tomt i min själ.
Känns som jag sitter fast i ett långt farväl.
Men det här hjärtat det bultar ändå under mitt skinn
Det vill banka sig ut för att komma in..

Jag kan inte göra det här alldeles själv
Måste hitta lite hjälp just nu ikväll...
Så om du inte har nåt för dig
Om din natt är lång och din dag är grå 
Om du inte vet vart du ska gå
Om inte någon hör dig
Om ingen är där som kan förstå
Lyssna då på vad jag förslår

Vi gör det tillsammans vi  två....





Uffe är en klok man!


Det beste til mig og mine venner

Sista lediga dagen och jag känner mig sönderstressad. Hur går det till?? Måste ändra på ngt i min vardag så det flyter smidigare, men vad?
Idag är det utrensning av garderoben som gäller. Så mycke skit man samlar på sig! Helt galet! Ska försöka mecka upp lite gardiner i V-rummet oxå. Min lilla Stina (katten) fick för sig att hon skulle andvända förra gardinen som klättervägg, vilket resulterade i att fästet i väggen inte höll och allt braka ihop. Detta va iof år sedan men som allt annat i detta hemmet tar det en jävla tid innan jag pallar göra ngt åt "oredan".

Kroppen har börjat sammarbeta med mig! Benen är på läkningsvägen känner jag. Har proppat i mig kliepiller denna veckan kan ni tro! Hög som ett hus, hela veckan lång =) Allt för att inte klia. Att Danny har varit hos sin pappa har oxå varit skönt. Man älskar sitt barn men behöver vara barnledig ngn gång, pusta ut lixom. Jag har kunnat ta sömnpiller på dagen oxå o nannat bort den lilla lediga tid jag haft. Så skönt så! Badat varje dag 2 gånger har jag gjort, i lugn o ro. Jag och min bok. Jag älskar böcker,,,, man får fly in i en annan värld för en liten stund. Underbart! Håll nu alla fingrar o tår på att kroppen rättar till sig lite! Sårfri begär jag inte att bli, men att kunna visa armarna igen hade varit trevligt =)

Nu i högtalarna skrålar Kim Larsen och Thomas Helmig för fullt! LOVE IT!!

Bjuder på ännu ett klipp,,, Behöver jag säga att jag va och såg detta live oxå? Kan INTE bli bättre!!


Dille

Har fått dille på Thomas Helmig....



Kring Kring

Kortfattad beskrivning av mig är - "krinkring". Krabban säger alltid att jag annalyserar isönder mitt liv och tänker för mycket för mitt eget bästa. Det finns mer känslor än denna kroppen rymmer helt enkelt.

Var på begravning i Götet idag. Får man lov att säga att begravningar va trevliga? SKit samma. Det va iaf trevligt. Jag träffade Malin för en fika innan gudstjänsten, i Mölndal. Malin och jag har exakt samma diagnos. Hon är alltså den enda i hela världen som verkligen kan förstå mig. Givetvis finns det ngt band som knyter oss fjärilsbarn tillsammans, med just Malin är för mig speciell. Alla de andra har ju antingen värre eller lindrigare än mig. Helt andra symtom, vilket gör att jag inte riktigt kan koppla ihop mig med dem som jag kan med Malin.

Begravningen va fin och hysteriskt rolig. Usch fy på mig!!! fy, fy, fy!!!! a men shit, ni skulle vatt med. Monica, hon som begravdes, barnbarn (tror jag det va) sjöng en helt fantastisk sång. Det va så vackert, ni kan inte ana. Texten löd, typ, "Jag ska aaaaalllldrig glöööömmmmma diiiiig" o så avslutades sången, alla med tårar i ögonen givetvis. Å då,, så jävla pricksäkert börjar en mobil ringa. Tanten som satt framför mig hade inte stängt av luren. Värsta uppåttruddilutten kom det ut den, typ den där cirkustrudilutten man brukar höra när clownerna gör entre,,,, fattar ni vilken jag menar?? Jag fullkomligt sprack ut i apgarv..... o har man en gång börjar kan man fan inte sluta..... Helt galet... Men Monica blev iaf begraven och är i goda händer nu hos vår herre =)

Ska berätta mer imorgon om va dsom hänt den sista veckan, men nu är det hoppelådan som jag ska dyka ner i o läsa lite... bye bye så länge o natti natti =)

Aug. 5, Lindas nya naglar...

Gjort naglar på Linda igen =) Här e resultatet...








Dagen har varit låååååååång. Får man säga att den äntligen e slut? Vissa dagar går man bara runt i en dimma. Man kommer lixom inte till skott att göra ngt.

Krabban knackade just på dörren.... Bye bye, nu ska vi ha myspys =)


Hals bortskänkes!

Halsfluss igen... trötta mig! Dom blev inte glada på jobbet när jag va tvungen att knalla hem. Noll förståelse för att man inte är jättesugen på att köra bil när man har feber o värsta infektionen i kroppen. Skit samma, nu e jag hemma till nästa Fredag iaf och kan kurera mig lite. Låta kroppen hinna ikapp mig.

Chris har just gått hem. Vi har kollat in sämsta filmen ever! Givetvis var det hans filmval denna gången, som alltid när filmerna är skräp.
Värsta grejen hände idag oxå! Vi satt i soffan, jag, Danny och Chris, när en underlig odör slog ut vårt luktställe i hjärnkontoret. Det kom från hörnet vid soffan. Fram med soffan o vad hittar man väl där?? Jo! en låda med gammla nudlar... NICE! Kommer inte ens ihåg när vi käkade Thaikäk sist.... Fattar inte varför de dära nudlarna bestämde sig för att börja lukta just ikväll....  Så räligt ni anar inte!... vi brukar ställa det överblivna käket på golvet till Maggan, som antagligen råkat putta burken under soffan... Usch,,,, nasty...

Trött som få... natti natti

Personliga bilder på min kropp......mer än så här får ni inte!

Tänkte att jag skulle ge er en snabb titt från den synvilkel jag själv tittar på varje dag. Inte vackert men har förstått inte många förstår vad jag hela tiden gnäller över.







Infektionerna ger int emed sig... JAG VILL BLI NORMAL NU!!!



Alla ljusa områden ni ser är öoppna sår och blådor, alltså nästan hela benet är skinlöst.





Har gjort bilderna lite suddiga med flit. Såren är så räliga nu att jag inte tror ni reder ut o se dem annars.

Diplomering

Jag har varit o tränat på Friskis idag! Så skönt, ni kan inte ana! Är inne i ett träningsrus nu som heter duga =) Sandra diplomerades så det blev step1. En hel vetenskap för mig som har STORA problem att ta mig upp o ner på brädan bara. Jenny som "stepgranne" gjorde ju inte saken bättre. Prestationsångest MAX, haha. Nejdå... det är bra att ha ngn som kan räkna till 17 o som kan höger, vänster snurr o hopp, brevid sig.
Efter passet blev det som vanligt massa fjant. Skyller detta helt o hållet på Lovisa ;) Hon e för rolig den tösen. Sprang rundor som en dåre efter sina dojjor som ngn uppenbarligen hade stulit från henne. Jävla tjat om dessa dojjorna. En fin lapp kom oxå upp på anslagstavlan där hon TYDLIGT förklarade för tjyven att han/hon numera delade fotvårtor med henne. Aaa d va hysteriskt roligt! Särskilt när hon sedan hittade skorna i sin väska.
Hopplös,,,, det säger jag bara, haha. Du e för go =)


Har idag uträttat massa ärenden. Varit på ett möte om min vidareutveckling som instruktör. Givande, mycket givande! Jag har oxå anmält mig till Coreutbildningen i Halmstad som går av stapeln i Oktober. Ska bli kul att få nya tips o ideer. Känner att jag stagnerat inom min instruktörsroll och behöver utvecklas. Synd bara att det inte är inom Friskis. Jag älskar Friskis! Jag mår så bra när jag tränar med allá kända, goa o glada ansikten runt mig. Man måste själv vara där för att kunna förstå vad jag menar. Det finns inte ett vanligt gym som kommer i närheten av den gemenskap man har på Friskis. I love it, men måste gå vidare för att inte helt tyna bort.

Jag har oxå idag avbokat den där dumma biljetten som jag igår beställde fel.... Skulle boka flygbiljett Kastrup-Amsterdam men råkade bställa från Arlanda istället. Fuck! Detta misstaget kostade mig 400 spänn. Surt sa räven!


En snabb uppdatering av min hud - - - ÅT HELVETE!!!



Lite bilder från Sandras siplomering. Jag tyckte hon var jätte bra!








Lovis, vem annars??








'




Jenny på det övesta bilden och Lovisa på nedre.... Mina Steppgrannar för dagen.


Efter träningen bara måste man handla med Lovisa på OJ. Så här gick det.







Hur luktar det i en frysbox? Lovisa undersöker saken.... väldigt grundligt...






Ibland får man bjuda på sig lite =)



Kommer att bjuda gandka mycket på mig själv nu i nästa inlägg..... titta får ni se verkligheten....

RSS 2.0