Rond 2

Livet är härligt! Har nu fått urinvägsinfektion. suck. Har inte tid att gå till läkarn förrän på Måndag vilket innebär en helg + några extra dagar med ajaj i kisselisen. nice....
Ullis va här igår och plågades ännu mer. Måste va hårt att vara min vän nu för tiden =o) Hon försökte övertala mig till att gå till Sjöcrona o 80-tals festen men icke. Känner jag vill dra mig undan från alla "dåliga" människor ett tag. Med "dåliga" människor menar jag givetvis mina x och andra bortsorterade bekantskaper.
Ibland behöver man sortera i sin garderob för att kunna få plats med nya finare saker. Det är just det jag håller på med nu. Steg för steg sorterar jag bort allt som inte får mig att må prima. Känslokallt kan tyckas, men det är tvärtom. Hade jag inte varit ett enda stort känslopaket hade det varit lättare att ha de dåliga människorna kvar i livet. Haft dem till saker de är bra på, alltså utnyttjat dem lite då o då, men nej. Bort med möget och låt nya personligheter med stora hjärtan och en ryggrad full med moral, komma in i min garderob och göra livet lite ljusare, lite trevligare och mycket hjärtligare!


Denna Onsdag

har varit en händelselös dag. "En sån där dag som aldrig blir en dag", som Uffe sjunger...
Har suttit vid datorn nästan hela dagen o glott rundor efter allt o inget. Mår inte helt hundra om jag ska va ärlig. Infektionen i kroppen vill inte ge med sig. Är man på väg mot sämre tider tro? Vissa dagar tänker jag mig tbx i tiden och förstår inte hur jag kunde skämmas för mig själv. Jag såg ju faktiskt nästan normal ut förr om man jämför mot den sargade kroppen som skriver detta i denna stund.
När jag ställer mig framför spegeln o ser hur jag ser ut känns det vemodigt.
Vemodigt för att jag måste acceptera förändringarna som är ett måste i mitt liv. Allt bara på grund av denna jävla sjukdom.
Har konstigt nog inte tänkt tanken förut men kan det va så att Kola stack för jag ser för jävlig ut?
Med alla såren menar jag alltså?! Jag själv hade inte velat ta i ngn som såg ut som jag gör nu. Nej fy fan.
Visst är det så att man ska se "människan bakom masken", men hur kan jag begära att andra ska göra det när jag själv inte gör det? Jag saknar mig själv! Låter löjligt va? men det e sant. så som jag var för ca 7 år sedan. Rörlig och smärt, nästan inga sår, bara på smalbenen men det kunde jag leva med. Gick alltid klädd i jeans o linnen, nu får man ha långärmat som täcker armarna och mjuka mysbrallor som inte skaver. Snyggt........

Låter jag deppad?? Inte värst, faktiskt. Det är bara mitt inre och mitt yttre som inte hänger ihop, bokstavligt talat. Hade det inte vatt för detta jävla kliandet hade livet vatt någolunda OK faktiskt!

Så! Nu har jag gnällt av mig.

Naglar

Jag har fuskat lite... Sprungit före min läroplan =) Min kusin Lotta har idag varit här och fått sina naglar fixade av mig. Ullis fick hand nr två igår. Inte perfekt men mycket bättre än hand nr 1.

Bilder.... Ullis,,,, sorry,,, jag tycker om dig fast det inte verkar så när man ser dina händer!








Ullis hand nr 2 här ovanför... Tack för du fortfarande är min vän =o)




Lottas händer här nedanför...
Glittret är bodyglitter från Yves som vi sålde typ 2003 eller nåt,,,, man tar vad man har =o))






Lite ojämna linjer, men med tanke på att vad de är gjorda med och att penseln
är en läpppensel...........





Tummarna får hon leva med!! Ser förskräckliga ut men men... Vi är inte så ploskiga i min familj ;o)





Här har ni henne, Lotta... kollar in alla mina fel =o))





Godkänt????




Livet är märkligt

Glade Mia kom fram igårmorse igen. Lördag = Loppis med Tessan. Vi hade trevligt som vanligt. Solen behagade titta fram oxå. Jag tillbringade mesta tiden utav dagen i den rätta ställningen, nämligen vågrät, i en solstol och gassade allt jag kunde. Har ett X antal sår på armarna som måste solas bort nu när man måste släppa jackan. Lokalen vi har loppis i är fullt med mögel och mögel är inte direkt min bästa vän. Fick en mega alergichock förra vecka som hette duga! Hela jag var infekterad och ansikte samt hals fylldes med ajaj-sår. Armarna va inte heller vackra. Tur man har extremt bra läckkött. En liten fin pillerkur kastade bort baskeluskerna från min kropp och med lite sol är den snart återställd igen =)

Va hos Emelie en sväng oxå och fick med mig två små håriga karlar. Stina är inte nöjd med detta upplägget kan jag lugnt konstatera. Putte glor lite surt oxå på mig emellanåt. Annars e det lugnt här hemma bland djuren. Gizmo har funnit sig tilrätta i min Friskisryggsäck, hans andra håriga vän Cesar ligger raklång i hallen och Maggan i soffan som vanligt. Natten blev trång för mig. 3 jyckar o två katter i sängen, alla ska ligga PÅ mig. Maggan har varit så vänlig att hon haft sitt ansikte på mitt hela natten och dreglat ner ansikte, hals och hår. Nice.

Glade Mia försvann sedan från denna kropp, när hon tittade runt lite på Facebook. Har knappt suttit vid datan de senaste veckorna så man får ju uppdatera sig ordentligt ngn gång! Min gamla vän gör tydligen allt för att reta upp mig, så jag bestämde mig för att ringa upp henne och tala om att jag tar bort henne och hennes nya vänner från min vänlista. Jag är inte mycket för d dära tramset via datan, plocka bort-lägga till. Det tenderar likna ett 14-års bråk. Därför valde jag att vara rak och förklara mig, inte via sms utan över telefon. Jag tänkte fråga fall jag skulle hämta upp min gamla vän i stan så vi kunde åka upp till mcdonkan som vanligt och prata ut innan vi skills åt. Tråkigt om vi ska skilljas åt av oupklarade orsaker. Samtalet spårade ur, från både min och min väns sida, så mycket kan jag säga. Min gamla vän har en tendens att inte se skogen för alla träden, eller hur är det man brukar säga?....
Bättre så här, att klippa alla band så slipper man gå och reta upp varandra. Alla tjänar på detta. Även "tuffa" Mia har ett mjukt inre och klarar inte ta emot hur mycket som helst... Förudmjukad är bara förnamnet för vad jag blev i nattens samtal. Undrar hur länge tills man kan visa sig på stan igen?....
Jag är inge vidare för det där med bråk och ovänskap. Livet är för kort.

Tackar ödmjukast mina fantastiska vänner som står och stått bakom mig dessa sista veckorna, det har varit jobbigt men hade ni inte funnits hade det varit värre... Ni är guldvärda!

Ullis har just gått härifrån. Har använt henne som testkaning för mitt nagelprojekt. Mitt arbete är icke godgänt, men den som lever han lär, eller hur! Har under de senaste 4 timmarna förstört hennes höger hand... Vänsterhanden tar jag imorron=) Ullis är utnämnd till testperson under den närmsta tiden. Hon har själv gått med på det och lovat ställa upp på alla mina galna ideer.
Nästa månad börjar jag vaxa,,,, det vet inte Ullis om än,,,,,,,,, *smile*

inte på G

Körde upp för Taxikort idag... Klarade det givetvis =0)) Han som bedömde mig va duktigt snygg oxå! Lite grädde på moset e aldrig fel =)

När jag kom ifrån vägverket så kom alla tomhetskänslorna fram. Alla de som legat inne i kroppen o växt till sig nu under ett X antal veckor.
Mycket har hänt detta året,,, ja förra året med, men ryggsäcken är nu så full att den börjar bli riktigt jobbig att bära. Varje liten grej som dimper ner i ryggsäcken är ett steg närmare en ihoprasande Mia. Ljusglimtarna överskuggas av alla de gråa skitmolnen som cirkulerar över mig ständigt. Kalle Anka,,, d e jag d!
Jag har mål som jag inriktar mig på men vägen dit är inte lika rak och nyasfalterad som många andras är. Nej, min väg är krokig satan och desseutom en jävligt gropig gammal grusväg. Som om det inte skulle vara nog så har det fanimej regnat floder oxå så lerigt och jävligt är det på den dära vägen. Lite varstans finns där lömska hålor där leran försöker dra ner mig, konstigt nog lyckas jag alltid med nöd och näpe komma upp därifrån, lite skakad och mycket tröttare. Hur många gånger orkar man dra sig upp igen? Energin måste ju ta slut ngn gång med tanke på att det är väldigt långt mellan återhämtningsstationerna.

Jag ville ringa min gamla vän och berätta om den snygga instruktören och fnissa, dra torra skämt och bara dela min glädje över att jag klarade uppkörningen. Tog tillomed upp luren och slog numret av gammal vana men hejdade mig just när jag skulle trycka på den gröna luren.... Min gamla vän valde ju en ny, häftigare variant av människa. Bara sådär. Att jag var utbyttbar var inget skämt, visade det sig för några veckor sedan. Min bättre hälft som det står i alla anhörighetspapper, finns inte mer, brevid mig. Vi som var verklighetens Thelma & Louise,,, vi är tydligen inget nu. Jag har inga ord för hur mycket detta plågar mig. Allt för att jag stod upp för mig själv. För att jag inte vill bli behandlad som en idiot längre.... Ingen bra vän kan tyckas, men jag är ledsen...
Vad och vem ska jag nu skriva som närmast anhörig?

"Jag har ett hål i bröstet som aldrig blir fyllt, som bara gapar efter mera. Vingarna vill upp men fötterna har fastnat i en sugande lera" Sjunger han, Uffe - min gud, i "Bli som du"... Så sant så sant...
Börjar så ångest över alla hans konserter... att gå med ngn annan hade känt som otrohet,,,, skumt men sant... Det var ngt vi hade gemensamt och som jag faktiskt inte vill uppleva utan min gammla vän.

Fan,,, har proppat i mig massa kliepiller så nu håller locken på att falla ner över de blå,,, Natti natti... Hoppas på en piggare och definitivt gladare Mia imorgon!



FINAST =)

Har så mycket i görningen nu! Knappt jag hinner med mig själv.
Jag håller ju på att utbilda mig till nagelteknolog och har fått för mig att jag ska starta eget företag. Hur jag kom på denna iden vet jag knappt själv... det bara blev så. Från början hade jag tänkt mig syssla med naglarna hemma, som ett litet extraknäck. Planerna tycks bli lite anorlunda. Nästa månad ska jag oxå gå en vaxningsutbildning. Även detta en impulsgrej som har utvecklats till ngt stort. Fler områden såsom piercing och massage finns i baktankarna. Har man börjat så varför sluta?? Tänk stort!! Jag tänker höghus för tillfället.
Petra som har Petras hårstudio och jag satt igår i luren och försökte komma på ett fantastiskt bra företagsnamn,,, "Beauty by Mia", "bli fin av Mia" o liknande namn surrade i våra skallar. Inte förän vi lagt på luren o hon dansat lite med dammsugaren så lossnade det. "FINAST by Mia". Bra va?? Petras förtjänst helt och hållet =) Har just skickat iväg en förfrågan till bolagsverket. 900 knappar kostar kallaset.

Nästa vecka ska jag köra upp för taxikortet igen och veckan därpå så får jag ta o skriva om det där hemska kartläsningsprovet jag kuggade på sist...
Som sagt,,, massor i görningen....

Idag var oxå den andra dagen påmitt nya arbete. Trivs som fisken, tyvärr så är det inte så många timmar per dag, ca 3 bara och det gör ju ingen människa rik. Skulle kunna gå o sjukskriva mig helt, hade tjänat betydligt mer på det än på att jobba, men tror jag hade fått fnatt på att bara gå hemma o inte träffa nåt folk! Jag är en arbetsmyra ut i fingerspetsarna!

Va hos Patricia idag på salongen och satte in nytt löshår. Fick en rosa slinga som bonus =) så fint så =) Riktigt ungdomligt! Hon e go hon Patricia. Min bland mina äldsta vänner faktiskt. Vi har kännt varandra i 27 år. Började 1an tillsammans o allt...
Bilder orkar jag inte lägga upp nu.. har inte tömt kameran än och orkar inte nu.
Ska sätta mig o fortsätta skriva ansökningar till massa bidrag jag söker till företagsstarten....
Ingen ro, ingen vila...

Helgen

har varit lugn och bra.
I Lördags va jag ute på loppisen. Regnet öste ner så vi bestämde oss för att avsluta tidigt o åka hem till värmen.
Städning och handling stod på schemat. På kvällen satte jag mig framför datan och myste med rödvin och ost-bricka. Fantastiskt gott! Besök fick jag oxå! Helt plötsligt, från ingenstans stod Dennis utanför min dörr. Vi surrade en del om allt och ingenting och fyllde våra kroppar med ännu mer rödvin. En kär liten påg e han den där Dennis =)

Söndagen kom och gick, som en avlöning.... Ullared hade äran att ha mig, Gittan, Emelie och Danny på besök. Min nota gick på,,,,, aldeles för mycket!!!

Nu sitter jag och inväntar Sara som ska komma o hämta mig. Nytt arbete idag och hon ska lära mig allt hon kan =)

Lite bilder från helgen kommer här ---





Min stav i tungan va populär.... Kolla in snoken! Röd som rudolfs mule...
Kallt o stå ute i ösregn, är mitt enda försvar :/




Fantastiskt vin, fantastisk ost och ännu mer fantastisk man på fotot =)


Emelie och Danny på Ullared.


Min lilla prins..


Alla mina inhandlade grejer.


Hello Kitty är min stora favvis =)

Hello Kitty är ett MÅSTE!!



Underkläder... me like!



Rullväska till mina negelgrejer.. tyckte den va skitsnygg!



Necesären (hur stavas det???) oxå till nagelgrejor..



Katten,,,,, hon fanns i hushållet sedan tidigare.



Mitt sovrum fyllt med ullared-stuff =o))



Inhandlade även en fin tavla av kungen! Alla som känner mig vet att
jag dyrkat denna mannen i hela mitt liv. R.I.P the King!



Michael Jackson är The King, men Uffe är gud.. Bilder från mitt sovrum.
Jag och Sus har fottat dessa bilderna själva. Är duktigt nöjd med dom.
Undrar hur det blir nu när vi inte pratar mer....
Känns lite tråkigt att inte få gå på fler konserter med henne..

Äntligen

slipper jag dårhuset! Sista arbetsdagen är gjord. Är så lycklig över att inte behöva åka dit på Måndag.
Har varit på Rusta idag igen. Lämade tbx den trasiga lådan och köpte en ny på Krauta istället. Bättre och mycket snyggare faktiskt. Priset var inte detsamma, men den är absolut värd de extra kronorna jag fick lägga ut.







Min fina cykel har fått lite omvårdnad idag oxå. Hon står nu i vardagsrummet och myser riktigt av att få kommit ut från förrådet. Finns nog ingen som tycker så mycket om sin cykel som jag,,,, är mer rädd om henne än bilen,,,, säger ju allt =)




Lådorna ni ser i bakgrunden är mina omläggningar. Var fan ska man förvara allt?? Min klädgarderob e full med kartonger som innehåller mina omläggningar. Måste hitta på en lösning till dessa, för mig, livsviktiga förband. Blir snart tokig av att ha lådor överallt i huset.


Nu ska jag bege mig in i blå rummet för att blunda en stund. Natti natti...

Meckare Chris...

Inget vettigt alls har blivit gjort här på 84an idag. Allt är som vanligt, upp o ner. Chris va här förut och gjorde ett tappert försök med att mecka ihop en trädgårdslåda från Rusta. Skiten gick sönder så nu står den ute i uterummet och tar plats.


Nya "Foppa" inhandlades också idag på Rusta. Rosa så klart! Mycket, mycket tjusiga =)


grrrrrrr

Är så arg!
För första gången har jag sån lust att be min fd dra så långt åt helvete han bara kan komma! men jag håller det inom mig. Vill åka upp till honom o skrika o gapa o bara bete mig totalt vansinnigt, bara för att få ut all raseri o besvikelse jag känner mot honom. men jag stannar hemma.
Har fått igen för alla mina synder, big time! Ångrar så att jag förvandlade vänskap till kärlek till detta... Bli aldrig ihop med en vän! det slutar bara i bedrövelse. Man mister dubbelt så mycket när det går åt skogen...
O mitt i all bedrövelse så måste jag ändå erkänna att han är det bästa som hänt mig. Mitt kortaste men bästa förhållande.
Kommer man att få igen den känslan? känslan av total tilltro till en annan människa?


På arbetsfronten börjar det ljusna. Bara 1 dag kvar på dårhuset. På Måndag är det nytt jobb som gäller och jag längtar!
Jag o Ulla polar fortfarande stadigt. Hon finns alltid i närheten med en hjälpande hand......
Sitter nu o skriver en företagsplan. Har massa planer för framtiden. Känner mig hur kreativ som helst =)

Är inte på topphumör för tillfället. Mycket som händer, många omställningar på samma gång. En kram från hjärtat är behövligt...


Har fastnat för Peter Lemark. Denna låten går om o om i min mp3... Fantastisk text...





Jag föddes för att lyckas, lille prins Blåögd,
lille picasso, mammas gris.
Jag var bara resultatet, av en dumdristig romans,
en äldre affärsman, och en ung servitris.
Jag fick allt jag behövde, för jag skrek högst,
ensamma vargen med en tordönsröst.
Jag blev en bro mellan öar, jag var jordens mitt,
det var på mej allt hängde, vid mammas bröst.
Jag levde i tron att, jag var den,
som kommit till världen, som frälsaren.

Jag ska gå hel ur det här, jag ska gå hel ur det här
Till varje pris, jag ska gå hel ur det här

Jag grep efter modet, att slå mej fri,
slå mej lös, att jag aldrig förstod.
Min far låg i sängen, med några dagar kvar,
han sa, du får det svårt, det var hans sista ord.
Han som var min hjälte, han kunde allt,
men när jag skulle flyga, fanns han inte där
En staty i mitt minne, på en pidestal,
en skugga att försvara, för en son utan val

Jag lämnade staden, jag skulle ge igen,
på alla jag mötte, jag spelade högt.
För jag föddes för att lyckas, så jag satsade allt.
Jag gav ett liv för ett annat, jag skulle ge igen tusenfalt.
Men nr jag sjöng min historia, jag skrek mej hes,
då fanns det ingen som hörde, nej.
Min röst blev ett hjärta, ett öppet sår,
ett rop på hjälp, snälla ta mej

När demoner rider mej, och förlamar mej.
Jag kryper på golvet, jag försöker stå upp.
Jag förstår inte varför, det är som om jag vill gråta ut,
nåt måste ut, ut ur min kropp.
Dom ljus som jag tände, dom har brunnit ner,
jag måste ska ett nytt ljus, så jag kan se...

Nedräkningen har börjat.

Inleder idag sista veckan i dårhuset. 4 dagar till sen börjar jag det andra, bättre jobbet =)

Måndag idag och massor av punkter finns på "to do" listan. Att skriva detta inlägget var en av dem, så en punkt avbockad redan nu.

Ulla

Jag har en ny vän. Ulla heter hon/den. Ulla och jag ska umgås nu ett litet tag, ganska intensivt under min utbildning.



Här har ni min nya vän Ulla,  som för tillfället har invaderat mitt köksbord.







Undrar vilka naglar som behövs fixas mest, hennes eller mina???




"Inte mycket händer här...

..som inte redan har hänt. Historien lär oss inget, det är en gammal sanning..."
Så sjunger han, min husgud Uffe i "Senare år". Vill man veta vad som försigår under min yta så lyssna på den fantastiska låten. Kunde lika bra varit jag själv som skrivit den.

Motgångarna är fler än medgångarna. Allt som vanligt här alltså. Klarade 2 av 3 taxiprov i går. Nöjd med det då provet jag kuggade på var svårt som satan. Mer pluggande på det behövs.
Idag när jag skulle köra upp så hade jag lånat Gittans bil och den visade sig vara för lätt. Kul. 1700 bananer åt helvete! Jag blev ledsen, förbannad och jävligt trött på mig själv som inte hade läst den där lilla, lilla texten på baksidan av körbekräftelsen. FAN! En motgång till max alltså. När ska vindarna vända?? Alla tjatar hela tiden om bättre tider. Jag tror dom ljuger.
Svårt att vara positiv för tillfället, men jag försöker så gott det går.

Janne e fortfarande kvar så här e ingen ro o ingen vila. Fick en blomkvast av honom när han hade vatt i Helsingör o handlat öl. Liljor givetvis =) Min favoritblomma.





Så här vackert har jag det i mitt kök nu =)





Finns det nån annan?

Har fastnat föe en ganska ny skånsk artist. Hörde henne första gången med Perikles och fastnade direkt för hennes hesa lite sorgliga stämma. Underbar liten tjej!


Janne är på besök

denna veckan. Hämtade honom uppe i Lidhult, alltså i ingenstans, i Måndags. Länge sen man såg så många träd! Fick köra massa små grusvägar för att komma til slutdestinationen. Fy. Storstadsmänniskan i mig fick halvt fnatt.
Sjukade mig i Måndags från dårhuset. Och sa upp mig =o) Känns så skönt, ni anar inte! Ska börja på det andra stället den 17/5.  Ordning o reda vill vi ha!

Nu ligger Janne o nannar i Dannys rum och jag o min lilla prins e vakna. Han ska snart knalla till skolan, jag ska återgå till teoriplugg. Imorron har jag alla 3 teoriproven så informationen är packad i min hjärna, redo att komma ut.

Här kommer några foto på min prinsessa som jag tog i Söndags



På jakt efter min macka.





I Tallskogen på promenad. Vacker som få!



Utan tvekan min bästa vän! Kärleken är obeskrivlig...

Första loppisdagen =)

Loppisen igår gick OK. Lite bilder kommer här...




Klädbordet




Kopparbordet.



En gravid Tessan.



Hampus stal en tomte.... brås på sin mor...



Det dummaste jag har gjort e att ta men Vega! Liten, söt och jobbig.



Söta Hampus gungar med mormor, som ser lite uttråkad ut i bakgrunden...



Tanter med magar. En är gravid, gissa vem....






Fan vad gudarna straffar mig!!

Har tappat min plånbok...

RSS 2.0